ЖОҒАРЫ ЖӘНЕ ОРТА КӘСІПТІК БІЛІМ БЕРУДІ ДАМЫТУ БАҒЫТТАРЫНЫҢ БІРІ РЕТІНДЕ 3D МОДЕЛЬДЕУ ЖӘНЕ ТОЛЫҚТЫРЫЛҒАН ШЫНДЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫН ҚОЛДАНУ - Мауленов, Қ.С.; Маусымбаева, С.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақаланың проблемасы мен мақсаты-жоғары және орта кәсіптік мектептің білім беру қызметтерін инновациялық дамыту саласындағы кеңейтілген және виртуалды шындықтың жаңа технологияларының перспективаларын зерттеу. Проблематиканың өзектілігі студенттердің жаңа буындарының объективті себептері мен субъективті қалауына байланысты қоғамдық қызметтің әртүрлі салаларына, соның ішінде білім беру саласына ақпараттық-коммуникациялық технологиялардың қарқынды дамуы мен енгізілуіне байланысты. Теориялық болжамдар осы технологияларды практикалық қолдану өрісінде таратылады. Оқытылатын технологиялар "Оқытушы – студент"кәсіби коммуникациясының тәсілі ретінде қарастырылады. Зерттеудің міндеттеріне мыналар кіреді: 1) отандық және шетелдік тәжірибеде жоғары білім беру саласына аралас шындық технологияларын енгізудің өзекті жай-күйін анықтау; 2) оқытушылардың білім беру процесінде жаңа виртуалды технологияларды пайдалануға қатынасын анықтау; 3) зерттелетін салада практикалық нәтижелерді ұсыну. Әдістеме және әдістеме. Зерттеу мақсатына жету үшін индуктивті-дедуктивті әдіс, сондай-ақ ситуациялық талдау әдістері қолданылады. Қорытындылар детерминизм принциптеріне негізделген, сараптамалық сұхбаттың нәтижелері социологиялық зерттеу әдістерін қолдана отырып жасалған.
Keywords: толықтырылған және Виртуалды шындық технологиялары; инновациялық білім; жоғары және орта-кәсіптік білім