ЫБЫРАЙ ЖАҚҚАН ШЫРАҚ - Жорабай, Г.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл шығармашылық жұмысымда, ұлы ұстаз, ғалым, аудармашы, ақын Ыбырай Алынсариннің ұстаздық жолындағы ерен еңбегіне тоқталдым. Оның ағартушылық идеяларын жалғастырған шәкірті, ұстаз Спандияр Көбеевтің жарқын болмысын ашуға тырыстым. «Дала қоңырауы» атанған Ыбырайдай ұлт қамқоршысының жаққан шырағы мәңгі сөнбейді. Өйткені оның бейнесі әрбір қазақтың санасында жаңғырып тұрады. Мақсаты:Ыбырай Алтынсарин мен Спандияр Көбеевтің ағартушылық еңбектерінің еліміз үшін маңыздылығын қарастырып, түйсіну.
Keywords: ұлт ұстазы; ағартушылық; идеялар үндестігі; қамқоршы; жаққан шырақ