ӘДЕБИЕТТІК ОҚУ САБАҚТАРЫНДА КОЛЛАБОРАТИВТІ ОҚЫТУ ОҚУШЫЛАРДЫҢ ӨЗІН–ӨЗІ ДАМЫТУ ФАКТОРЫ РЕТІНДЕ - Сандыбекова, Ж.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Әдебиеттік оқу сабақтарында коллаборативті оқыту әдісін қолдану оқушылардың шығармашылық және танымдық қабілеттерін дамытуға ықпал етеді. Бұл әдіс оқушылардың топта бірлесіп жұмыс істеуіне, пікір алмасуына, бір–бірінен үйренуіне мүмкіндік береді. Оқушылар өз ойларын еркін жеткізіп, сын тұрғысынан ойлау дағдыларын дамытады. Коллаборативті оқыту барысында олар өзара пікір бӛлісіп, әртүрлі кӛзқарастарды талқылай отырып, өздерінің жеке тұлғалық дамуын жетілдіреді. Әдеби мәтіндермен жұмыс жасауда мұндай әдіс оқушылардың өзін– өзі танып–білуіне және ӛзіндік пікір қалыптастыруына жағдай жасайды.
Keywords: коллаборативті оқыту; шығармашылық қабілеттер; сын тұрғысынан ойлау; өзін–өзі дамыту; шығармашылық қабілеттер