ХХІ ҒАСЫРДЫҢ БІЛІМ БЕРУ ЖҮЙЕСІНДЕ ЖЕТЕКШІ ҮРДІСТЕР - Мансурова, Ф.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақалада заманауи білімге тән белгілер, XXI ғасырдың жетекші үрдістері, инновациялық технологиялар, педагогтың өзін-өзі дамытуы, психологиялық-коммуникативтік дағдыларды жетілдіру, қазіргі педагогтың жеке қасиеттері, кәсіби құзыреттілігі, қазіргі педагогқа қойылатын талаптар қарастырылады. XXI ғасырдағы білім берудің ерекшеліктері мен себептері көрсетілген. Педагогикалық мәселелерді сандық орта арқылы шешу ұсынылды. Авторлар қазіргі қоғамдағы болып жатқан өзгерістер қоғам мен мемлекеттің жаңа буын мамандарын даярлаудағы қажеттіліктерін қанағаттандыру үшін білім беру жүйесін одан әрі дамытуды талап етеді деп тұжырымдайды. Алдыңғы кезеңдер, ең алдымен, отандық білім беру жүйесін құзыреттілік тәсілге ауыстыруға бағытталған, алайда қазіргі уақытта білім беру ортасын цифрландыру жағдайында отандық білім беру жүйесін дамытудың жаңа кезеңі үшін жағдай жасаудың шұғыл қажеттілігі бар.
Keywords: білім беру; XXI ғасыр; заманауи педагог; оқытудың заманауи әдістері; инновациялық технологиялар; цифрлық орта