ГЕЙМИФИКАЦИЯ АРҚЫЛЫ БІЛІМ БЕРУ ҮРДІСІНІҢ ТИІМДІЛІГІН АРТТЫРУ - Токжигитова, А.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Адам өмірінің бірде-бір саласы компьютерлік сала сияқты кең көлемде өспейді және дамымайды. Ал білім беру жүйесінің алдында қажетті құзыреттерді қалыптастыру үшін заманауи білім беру технологияларын қолдану міндеті тұр. Бұл жағдайды шешудің ең тиімді құралдарының бірі-білім беруде және өмірдің басқа салаларында кеңінен қолданылатын компьютерлік ойындар мен білім беруді геймификациялау.
Keywords: білім беру; геймификация; программалау; компьютерлік ойындар; үрдіс