СУДЫҢ ЛАСТАНУ МӘСЕЛЕЛЕРІН ШЕШУДЕГІ МЕМЛЕКЕТТІК САЯСАТ: ХАЛЫҚАРАЛЫҚ ЖӘНЕ ОТАНДЫҚ ТӘЖІРЕБИЕ - Рамазанова Г. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада судың ластануының жаһандық және ұлттық деңгейдегі өзекті мәселелері қарастырылады. Онда су сапасының төмендеу себептері мен экологиялық салдары талданады. Автор Қазақстандағы су ресурстарын қорғау саясаты мен халықаралық тәжірибені салыстырады. Сондай-ақ суды тиімді пайдалану мен экологиялық қауіпсіздікті арттыру жолдары ұсынылады.
Keywords: су ресурстары; экология; су ластануы; мемлекеттік саясат; халықаралық тәжірибе