МУЗЫКАЛЫҚ БІЛІМ БЕРУДЕ ЦИФРЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫ ҚОЛДАНУ ТӘЖІРБИЕСІ - Есмаганбетова Ш.К.; Асембекова А.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Қазіргі уақытта музыкалық білім беру жүйесінде цифрлық технологияларды енгізу – маңызды бағыттардың бірі. Бұл мақалада музыкалық оқыту-тәлім беру процесінде қолданылатын цифрлық құралдар мен әдістер, олардың артықшылықтары мен кемшіліктері, тәжірибелік мысалдар қарастырылады. Сонымен бірге, Қазақстандағы практика мен халықаралық тәжірибе салыстырылады. Мақаланың мақсаты — музыкалық білім беруде цифрлық технологияларды тиімді пайдалану жолдарын көрсету.
Keywords: цифрлық технология; музыкалық білім; оқытудың инновациялық әдістері