ҚАЗАҚ ТІЛІН ЕКІНШІ ТІЛ РЕТІНДЕ (ОРЫС ТІЛДІ СЫНЫПТАРЫ ҮШІН) ОҚЫТУДАҒЫ СӨЙЛЕУ ƏРЕКЕТІНІҢ БІРІ –АЙТЫЛЫМ ДАҒДЫСЫНЫҢ РОЛІ - Смашова, Сауле Жаксибековна (My University, 2019)
Орта білім берудің жаңартылған мазмұнын енгізу аясында қазақ тілінен оқу бағдарламасы бойыншақазақ тілін екінші тіл ретінде (орыс сыныптары үшін) оқытудағы сөйлеу əрекетінің бірі айтылым дағдысының маңыздылығы жайлы айтылған. Айтылым дағдысын тақырыптар бойынша жүзеге асырудың бірнеше түрлері мен əдістері берілген. В рамках внедрения обновленного содержания среднего образования по учебной программе казахского языка было сказано о важности речевых навыков в обучении казахскому языку как второму языку (для русских классов). Представлены несколько видов и методов реализации навыков произношения по темам. We are talking about the importance of pronunciation skills, one of the speech activities in teaching the Kazakh language as a second (for Russian classes). Several types and methods of pronunciation by themes are proposed.
Keywords: тапсырма; тəжірибе; қалыптастырушы бағалау; задание; опыт; формативное оценивание; task; experience; formative assessment