ҰЛТЖАНДЫЛЫҚТЫ ҮЛГІ ЕТКЕН ҰЛЫ ҚЫЗМЕТ - Хамзина, Э.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл мақалада туған жеріне қызмет етудің шынайы үлгісін көрсеткен ұлы тұлғаларды келер ұрпаққа өнеге ету жолдары баяндалған. Автор Ыбырай Алтынсарин тұлғасы мен қызметінен туған жерге сүйіспеншілік, қайырымдылық пен адамгершілік қасиеттерін үлгі етуді өз тəжірибесінде қолданғанымен бөліседі. Жаһандану заманында патриотизмнің маңыздылығын айқындайды.
Keywords: тарих; патриотизм; өнеге; туған жер; əдістеме; жаһандану