САРАЛАУДЫҢ МӘСЕЛЕГЕ БАҒДАРЛАНҒАН ОҚЫТУ МОДЕЛІ ОҚУШЫЛАРЫНЫҢ ЗЕРТТЕУШІЛІК ДАҒДЫЛАРЫН ДАМЫТУҒА ҚАЛАЙ ӘСЕР ЕТЕДІ? - Козганбаева, М.Т.; Саулебаева, А.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Бұл мақалада проблемалық оқытудың оқу процесіндегі маңыздылығы қарастырылады. Халықаралық деңгейдегі әдебиеттерге шолу жасалып, проблемалық оқытуға теориялық негіздеме беріледі. Оқушылар арасында жүргізілген зерттеу жұмысының нәтижелері қарастырылып, талдауы ұсынылады. Мұғалімдер оқушылардың зерттеушілік дағдыларын дамытуға ықпал ететін проблемалық оқытудың қолдану тәжірибесімен таныса алады.
Keywords: проблемалық оқыту; зерттеушілік дағдыларды дамыту; оқытудың зерттеу әдісі; мәтінмен жұмыс; мәселені шешу