ҚАЗІРГІ ЗАМАНҒЫ ТӘРБИЕ ӘДІСТЕРІН БАЛАЛАРДЫҢ ӘЛЕУМЕТТІК ҮРДІСКЕ ТҰЛҒАЛЫҚ ҚАЛЫПТАСУЫ ҮШІН ОТБАСЫЛАРДА ҚОЛДАНУ - Айтпаева, А.Б.; Тогусаева, А.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада қазіргі заманғы технологиялардың тәрбиеде және әлеуметтендіруде рӛлі барған сайын артып келетіні туралы айтылады. Тәрбиенің сәтті болуы ата–аналардың баланың жеке қажеттіліктеріне сәйкес әдістерді бейімдеуге қабілеттілігіне байланысты. Қазіргі заманғы тәрбие әдістері, құрмет, серіктестік және қолдауға негізделген, баланың толыққанды тұлға болып қалыптасуына және қоғамда сәтті өмір сүруге дайын болуына ықпал етеді.
Keywords: әлеуметтік үрдіс; тұлға; тәрбие әдістері; отбасы; жаңа технология