МОТИВАЦИЯ – ЖЕКЕ АДАМ БЕЛСЕНДІЛІГІНІҢ ҚОЗҒАУШЫ КҮШІ - Жумагалиева, А.С.; Казиев, К.О. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада жеке адам белсенділігінің қозғаушы күші ретінде мотивация мәселесі қарастырылады. Мотвацияның маңызы неде? Бұл ұғым тұлғаның күшті және әлсіз жақтарының не екенін жақсы түсінуге көмектеседі және жеке адамның алға қарай дамуына өзіндік түрткі бола алатын ұғым.Сондай-ақ мақалада мотивацияны зерттеуші ғалымдардың еңбектеріне талдаулар жасалады.
Keywords: мотив; мотивация; қажеттілік; іс-әрекет