ҚАЗІРГІ ЗАМАНАУИ МЕКТЕПТЕРДЕГІ ИНКЛЮЗИВТІ ОҚЫТУ - Балтабаева, Шнар Амантайқызы; Махметова, Сəуле Мақсұтқызы; Умарова, Разия Муайтбековна (My University, 2019)
Қазіргі кезеңде қоғамдағы белең алған мəселелердің бірі ол – инклюзивті оқыту. Мақалада Қазақстанда мүмкіндігі шектеулі балалардың сапалы білім алуына көптеген əлеуметтік жағдайлар жасалып отыр ма деген мəселе көтеріледі. Сонымен қатар, инклюзивті білім беру – барлық мүмкіндігі шектеулі балалардың балабақша, мектепке дейінгі, мектеп, институт сияқты үлкен ұжым өміріне толықтай араласуына мүмкіндік берілуі туралы айтылған. Одна из сегодняшних проблем в обществе - это инклюзивное обучение. В статье поднимается вопрос о том, какие условия созданы для качественного обучения в Казахстане для детей с ограниченными возможностями. Так же говорится,что дети с ограниченными возможностями могут посещать и детские сады, и школы, и институты, принимая участие в жизни большого коллектива. One of today's problems in society is inclusive education. The article raises the question of what conditions are created for quality education in Kazakhstan for children with disabilities. It is also said that children with disabilities can attend kindergartens, schools and institutions, taking part in the life of a large team.
Keywords: инклюзивтік оқыту; мүмкіндігі шектеулі; инновация; құқық; мейірімділік; қарым-қатынас; ұжым; инклюзивное обучение; с ограниченными возможностями; инновация; право,; доброта; взаимоотношение; организация