ЖОБАЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯ АЯСЫНДА СТУДЕНТТЕРДІҢ ЗЕРТТЕУ ҚЫЗМЕТІН ЖҮЗЕГЕ АСЫРУ - Омарова, К.И.; Суюндикова, Ж.Т.; Баубекова, Г.К. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2019)
Бұл мақалада СӨЖ жəне СОӨЖ шеңберінде білім алушылардың жобалық технологиясын жүзеге асыру мүмкіндіктері қарастырылған; «жобалау технологиясы» ұғымы, оқу үдерісінде белсенді қолданылатын жобалау технологиясының түрлері нақтыланады. Мақалада білім алушылардың жаратылыстану бағыттағы – физикалық география, Қазақстан топонимикасы, топография жəне жергілікті жерге бағдарлау негіздері, адам физиоло-гиясы пəндері бойынша жобалық оқыту технологиясын меңгеру нəтижелері берілген; оқутанымдық, зерттеушілік, коммуникативтік жəне ақпараттық-коммуникациялық құзыреттіліктерді қалыптастырудағы жобалар əдістерінің рөлі анықталды; білім алушыларға жоспарлау, ұйымдастыру жəне орындау кезінде дербестік танытуға мүмкіндік берілді.
Keywords: жобалау технологиясы; топтарда жұмыс істеу; зерттеу жəне шығармашылық құзыреттіліктер; СӨЖ жəне СОӨЖ; оқыту нəтижесі