ЖАСАНДЫ ИНТЕЛЛЕКТ МҮМКІНДІКТЕРІН СУРЕТ ПЕН БЕЙНЕ ЖАСАУДА ҚОЛДАНУ - Ерсултанова З.С.; Айтбенова А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада әртүрлі генеративті жасанды интеллект құралдарын қолану арқылы шынайы сурет пен бейне жасау әдістемесі қарастырылған. Және авторлар тәжірбиелік нәтижелер көрсетіп, жасанды интеллект бағдарламалармен жасалған тартымды және көркем сурет пен видео жасаудың креативті дизайн үлгілерін ұсынады. Сонымен қатар, мақалада генеративті модельдердің қолданылу салалары, жасанды интеллект арқылы жұмыс жасаудың артықшылықтары, кемшіліктері мен болашағы жазылған және әр бағдарламаның негізгі функциялары мен мүмкіндіктері берілген.Мақаланың мақсаты — жасанды интеллект негізінде сурет пен бейне жасау технологияларының ерекшеліктерін, олардың қолданылу салаларын және артықшылықтары мен шектеулерін талдау.
Keywords: жасанды интеллект; генеративті модельдер; сурет; бейне генерациялау; білім беру; промпт; иллюстративті