ГЕОГРАФИЯ САБАҒЫНДА ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР НЕГІЗІНДЕ ЖЕКЕ ТҰЛҒАНЫ РУХАНИ – АДАМГЕРШІЛІККЕ ТӘРБИЕЛЕУ - Омарова, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада география пәнін оқыту үдерісінде оқушыларға рухани – адамгершілік тәрбие беру қарастырылған. География пәні сабақтарының тәрбиелік мүмкіндіктері талданады. Толеранттылық, басқа мәдениеттерге құрметпен қарау, жауапкершілік пен тәртіпті дамыту сияқты қасиеттерді қалыптастыруға ерекше көңіл бөлінеді. Оқу тапсырмаларын орындаудың әртүрлі әдістемелік тәсілдері қарастырылады: оқу жағдаяттарын пайдалану, жобалық жұмыс, туған елінің және өзге елдің мәдениеті мен дәстүрін зерделеу. Сондай–ақ ұстаздың орасан зор тұлғалық рөлі мен оның өнеге ретіндегі адамгершілік қасиеттері ерекше атап өтіледі.
Keywords: рухани–адамгершілік тәрбие; адамгершілік құндылықтар; география пәні сабағы; тәрбиелік әлеует; мұғалімнің рөлі