ЭЛЕКТРЛІК ТІЗБЕКТЕРДІ КОМПЬЮТЕРЛІК МОДЕЛЬДЕУ - Ерсултанова З.С.; Ерсултанова З.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада Electronics Workbench бағдарламалық ортасында белсенді кедергінің (R) және индуктивтіліктің (L) тізбекті байланысы бар электр тізбегінің біртекті қимасының электрондық моделі жасалды. Осциллограф құрылғысының B/A режимінде токтың фазалық диаграммасын, кернеуді байқауға мүмкіндік беретін жұмысы зерттелді. RL тізбегіндегі ток пен кернеу арасындағы уақыттық тәуелділіктер мен фазалық ығысуларды көрсететін осциллограммалар алынды. Жиілік анализаторы (ACAnalysis) көмегімен амплитудалық жиілік және фазалық жиілік сияқты тізбек сипаттамаларын зерттеу жүргізілді.
Keywords: RL тізбегі; осциллограф; фазалық диаграмма; жиілік талдауы; амплитудалық-жиілік сипаттамасы; фазалық-жиілік сипаттамасы; жоғары жиілікті сүзгі