ТОПТЫҚ ЖҰМЫС АРҚЫЛЫ ОҚЫТУДЫ ҰЙЫМДАСТЫРУДЫҢ ЗАМАНАУИ ФОРМАЛАРЫ - Курманбаева, Г.Б.; Ергалиева, Г.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бастауыш сынып оқушыларын өзін-өзі тануда, оқу мəселелерін жеке шешуде жəне топта жұмыс істеу кезінде қолдана алатын əмбебап білім беру əрекеттерімен қаруландыру қажет. Сабақ аясында мұғалім балалармен фронтальды жұмыс істейді, бұл дəстүрлі сабақтың тəжірибесін растайды. Ұйымдастырушылық формалардың əртүрлілігі ғана шығармашылық əлеуеттің, танымдық мотивтердің өсуін қамтамасыз етеді, оқушыға танымдық іс-əрекеттің құрдастарымен өзара əрекеттесуді үйренуге көмектеседі.