БИОЛОГИЯҒА КІРІСПЕ - Оразымбетова, Б.Б.; Ахметчина, Т.А. (Kostanay State Pedagogical Institute, 2017)
Биологияға кіріспе пәнін оқып, студенттер биологияның тарихи пайда болу сатысын, өзара байланысын қазіргі биологияның фундаментальдық мәселелерді және ғылымның методологиясын таныстырады. Биология мамандарын дайындау саласында ботаника, зоология, анатомия, цитология, гистология, эмбриология, молекулярлық биология,генетика бихимия іргелі пәндер болып саналады. Оқулықтың мақсаты: организм тіршілігінің әр деңгейіндегі құрылым жүйесі мәнің айқындау; бактерия, өсімдік және жануар клеткасындағы субклеткалы органеллалардың құрылысы мен функциясын оқудың қазіргі кездегі қадамдарын студенттерге таныстыру.