ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ШЫҒАРМАЛАРЫНДАҒЫ ҚАЗІРГІ БАЛАНЫҢ МОДЕЛІ - Сартаева, Э.Э. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада Ыбырай Алтынсарин шығармаларындағы қазіргі бала моделі туралы айтылады, Ыбырайдың əңгімелеріне негізделген ең үлкен шығармалардың бірі – «Бай бала мен кедей бала». Сабақтағы мұғалімнің осы мəселеге көңіл бөлуінің мақсаты: Асан мен Үсенге салыстырмалы сипаттама беру, кедей баланың шыдамдылығы мен табандылығын, оның көп жұмыс істей алу қабілетін; Соңғысының шыдамсыздығын қорытындылай келе, автор шығарманың идеялық мазмұнын нақты түсіндіріледі.
Keywords: Ыбырай Алтынсарин; шығырма; қазіргі бала; тəрбие