ТАРИХ ЖӘНЕ Ы. АЛТЫНСАРИН - Оспанұлы, С.; Мырзағалиева, К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада Ы. Алтынсариннің тарих жайындағы ой пікірлері, тарихи шығармалары жайында әңгіме болады. Қазақта тұңғыш тарихи әңгімелер жазып, өткенімізге, әлем тарихына үңілген, оған ерекше мән берген алғашқы қарлығаштардың бірі – Ы.Алтынсарин.Ұлы ұстаздың өлеңді де, прозалық шығармаларын да тәрбие құралы ретінде жас жеткіншектерге үлгі–өнеге боларлық үгіт–насихаттық бағытта публицистикалық үнмен жазғаны белгілі.
Keywords: орыс тарихы; қазақ тарихы; мектеп; хат; тарихи хрестоматия; тарихи әңгімелер; тарихи өлеңдер