ЖАЛПЫ БІЛІМ БЕРУ МЕКТЕПТЕРДЕ БІЛІМ АЛУШЫЛАРДЫҢ ӘЛЕУМЕТТІК ИНТЕЛЛЕКТІСІН ДАМЫТУДЫҢ МАҢЫЗЫ - Кожахметов, Н.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада орта білім беру ұйымдарының білім алушыларының әлеуметтік интеллектін қалыптастырудың маңыздылығы қарастырылады. Әлеуметтік интеллекттің тиімді дамуы білім алушыларының тұлғалық және мотивациялық қырларының қалыптасуына, кәсіби қабілеттерінің жеткілікті деңгейде дамуына және кәсіби қызметке жоғары деңгейде дайын болуына оң әсер ететіні атап ӛтіледі. Сонымен қатар, әлеуметтік интеллекттің дамуы мен креативтілік бүкіл қоғамның қалыптасуына ықпал етеді.
Keywords: әлеуметтік интеллект; қабілет; тұлғааралық қарым–қатынас; кәсіби қызмет; білім беру кеңістігі білім алушы