АҒЫЛШЫН ТІЛІН ОҚЫТУ АРҚЫЛЫ ЖОҒАРЫ СЫНЫП ОҚУШЫЛАРЫНЫҢ КОММУНИКАТИВТІК ҚҰЗІРЕТТІЛІГІН ҚАЛЫПТАСТЫРУ - Салимова, А.М.; Навий, Л.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл мақаланың өзектілігі қазіргі шет тілдерін оқыту әдістемесінің өзекті мәселелерінің бірі коммуникативтік құзіреттілікті дамыту болып табылады. Мақалада профессор–ғалымдардың осы зерттеуге арналған ғылыми еңбектердегі тұжырымы беріледі. Сондай–ақұсынылған мақалада ағылшынтілін үйрету барысында ауызша сөйлеу дағдыларын тиімді әдіс–тәсілдермен дамытып оқыту көрсетілген. Мақаланың мақсаты ағылшын пәні мұғалімдеріне немесе зерттеу жұмысын жасап жатқан студенттерге коммуникативтік құзіреттілікті зерттеген ғалымдар жайлы мәлімет беру және сабақта қолданылатын тиімді әдістер туралы ақпарат беру.
Keywords: коммуникативтік құзіреттілік; ағылшын тілі; диалогтік оқыту; рөлдік ойын; пікірталас; оқуға үйрету