БІЛІМ БЕРУ ЖҮЙЕСІНДЕГІ ЖАҢА ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАР - Тилесова, Г.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада білім берудегі инновациялық технологиялардың мәселелері ашылады. Білім берудегі инновация-өзекті мәселені шешуге арналған инновация проблемалық жағдай (оқу процесін оңтайландыруды қамтамасыз ету, білім беру сапасы немесе материалды игерудің қолайлы жағдайларын ұйымдастыру), бір немесе бірнеше тармақтардағы елеулі өзгерістер: білім беру мазмұны, әдістері оқыту, оқыту сапасын бақылау нысандары. Қазіргі уақытта ақпараттық технология мұғалімнің кәсіби қызметінде маңызды орын алады. Мұғалімдердің жұмысында АКТ құралдарын қолдану қажеттілігі жас ерекшеліктеріне байланысты оқушылар, атап айтқанда оқу материалын, процестер мен құбылыстарды көрнекі көрсету қажеттілігі. Соңғы уақытта ақпараттық технологиялар адам өміріне тереңірек еніп келеді, ал ақпараттық құзыреттілік оның білім деңгейін анықтайды. Дамыту ақпараттық мәдениет бастауыш мектептен бастап қажет, бастауыш мектеп-бұл білім берудің негізі, оқушының, содан кейін қоғамда өмір сүретін және жұмыс істейтін қазіргі әлемдегі түлектің одан әрі жетістігі қандай негізге және байланысты болады.
Keywords: АКТ; технология; инновациялық; мәдениет; ақпараттық