РУХАНИ ЖАҢҒЫРУ - ЖАҢАРТЫЛҒАН БІЛІМ БЕРУ МАЗМҰНЫ БІЛІМНІҢ ЖАҢА САПАСЫНЫҢ КЕПІЛІ - Жургумбаева, Асия Асығатбекқызы; Макашева, Гүлмира Уралбайқызы; Алмишева, Жансая Алимжанқызы (My University, 2019)
Өзектілігі. Мақсаты. Баяндамада жаңартылған білім беру мазмұнының негізгі ерекшеліктері: пəн мазмұнының спиралді қағидатпен берілуі, Блум таксономиясы бойынша оқу мақсаттарының иерархиясы, оқушының адамгершілік-рухани қасиеттерін қалыптастыру, оқу үдерісін ұзақ мерзімді жоспарлар арқылы ұйымдастыру, т.б. əрекеттермен беріледі. Актуальность. Цель. В докладе рассматриваются основные направления обновления содержания образования: содержание предмета преподносится по спиралеобразному принципу, по таксономии Блума, через формирование духовно-нравственного воспитания, составление среднесрочных, краткосрочных и долгосрочных планов. Relevance.Goal. This article considered the basic directions of the renewal’s content of education the subject of content is presented as spiral principle, according to Bloom’s Taxonomy, the formation of spiritual and moral education, the composition of medium-term, short-term and long- term plans.
Keywords: білім беру мазмұны; жаңа формат; білім парадигмасы; құндылық; кіріктіру; оқу мақсаттары; содержание образования; новый формат; парадигма образования; ценность; интеграция; образовательные цели; the content of education; the worth; the integration; educational goals; new format; the paradigm of education