ОРГАНИКАЛЫҚ ХИМИЯ ПƏНІНЕН ҚОЛДАНБАЛЫ СИПАТТАҒЫ ХИМИЯЛЫҚ ТƏЖІРИБЕЛЕРДІҢ ОҚУШЫЛАРДЫҢ БІЛІМ САПАСЫН АРТТЫРУДАҒЫ РОЛІ - Едрес, Т.Н.; Жаналинова, С.А.; Абдыкаликова, К.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Органикалық химияны оқытуда оқу жұмысын ұйымдастырудың бұрыннан келе жатқан түрлері пайдаланылады. Жаңа материалды үйрену, алған білімді жетілдіру, қайталау жəне қорытындылау сабақтары, көбінесе дəріс, семинар түрінде өткізіледі. Уақыт өте келе оқушылар сабаққа деген қызығушылықты жоғалтуы мүмкін. Оқушылардың қызығушылығын арттыру үшін практикалық маңызы бар эксперименттер жүргізудің ролі зор. Эксперимент - химия ғылымына қызығушылықты арттыратын, теориялық білімді практикамен байланыстырудың бірден-бір жолы.