ЗАМАНАУИ МЕКТЕПТЕ ИНКЛЮЗИВТІ БІЛІМ БЕРУДІҢ МАҢЫЗЫ - Ильясова, Жазира Айтуарқызы; Баймолдина, Айжан Балтабаевна; Рахимова, Шынар Оразалыевна (My University, 2019)
Бұл мақалада Заманауи мектепте инклюзивті білім берудің маңызы қазіргі кездегі өзекті тақырыптардың бірі маңызы жайында жазылған. Мақаланың мақсаты: мүмкіндігі шектеулі балаларға білім беру, тəрбиелеудің маңызы көрсетілген жəне қалыпты оқушылармен бір сыныпта білім алып тəрбиеленуіне жағдай жасау. Өз тəжірбиемізді пайдалана отырып мүмкіндігі шектелулі оқушыларды оқшауламай-ақ оқытып,тəрбие беруге болады. Жаңа технологияның əдіс – тəсілдері оқушы үшін пайдалы екенін дəлелдеп тəжірбиеде пайдаланып жүргені баяндалады. Мұғалім сабақты жүйелі түрде мазмұнды əрі мағыналы ұйымдастырған жағдайда инклюзивті оқытудың да ерекше білімді, дарынды шəкірт қалыптасуының нəтижесі дəлелдеп көрсетеді. В этой статье важность инклюзивного образования в современной школе подчеркивается как одна из актуальных проблем современности. Цель статьи - помочь детям- инвалидам узнать о важности образования и воспитания, а также предоставить им стандартизированное образование и обучение в классе. Используя наш опыт, студенты с ограниченными возможностями могут обучаться и обучаться без изоляции. Заявлено, что новая технология использует методы, чтобы доказать, что это полезно для ученика. Инклюзивное образование также доказывает результат формирования особого, талантливого ученика, когда учитель регулярно организует урок содержательно и осмысленно. In this article, the importance of inclusive education in modern school is highlighted as one of today's topical issues. The purpose of the article is to help children with disabilities learn about the importance of education and upbringing, and provide them with a standardized education and classroom education. Using our experience, students with disabilities can be trained and educated without isolation. It is stated that the new technology uses techniques to prove that it is useful to the learner. Inclusive education also proves the result of the formation of a special, talented student, when the teacher regularly organizes the lesson meaningful.