ТАНЫМДЫҚ БЕЛСЕНДІЛІК ҰҒЫМЫНЫҢ МӘНІ МЕН ҚҰРЫЛЫМЫ - Көшербек, Т.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Танымдық белсенділік ұғымының мәні мен құрылымын теориялық тұрғыда негіздеу. Студенттердің танымдық белсенділігі – танымдық қызығушылық пен қажеттілікті туғызуға бағытталған оқу әрекетінің түрі болып саналады. Танымдық белсенділіктің дамуы негізінде студенттердің ой-өрісі толысып, белсенді ойлау әрекеті мен шығармашылық ойлау үдерісін дамытумен қатар, студенттердің кәсіби мәдениеті мен ізденімпаздығын дамытады.
Keywords: танымдылық белсенділік; теория; танымдылық белсенділік құрылымы