ҚАЛЫПТАСТЫРУШЫ БАҒАЛАУ НЕГІЗІНДЕ ОҚУШЫЛАРДЫҢ ТЫҢДАЛЫМ ДАҒДЫЛАРЫН ДАМЫТУ ЖОЛДАРЫ - Байгалиева, Айнур Аманжоловна; Жакупова, Балжан Кожахметовна; Исмаилова, Сара Шуптеновна (My University, 2019)
Орта білім берудің жаңартылған мазмұнын енгізу аясында қазақ тілінен оқу бағдарламасы тыңдалымның алты негізгі дағдысын анықтайды. Тыңдалым бойынша түсінікті дамытудағы өнімді жұмыс қалыптастырушы бағалау арқылы қамтамасыз етіледі. Мақалада білім алушылардың тілдік орта болмаған жағдайдағы жұмысына бағытталған жəне арнайы сынамадан өткен іс-əрекет түрлері қамтылады.. Программа по казахскому языку в рамках внедрения обновленного содержания среднего образования определяет шесть основных навыков по аудированию. Продуктивная работа по развитию понимания услышенного обеспечивается через формирующее оценивание. В статье отражены апробированные виды деятельности обучающихся и ориентированы на работу в условиях отсутствия полноценной языковой среды. The programm on the Kazakh language in the framework of the introduction of updated content of secondary education identifies six basic skills in listening. Productive work in developing of understanding of what is heard is provided through the formative assessment.The articlereflects the tested activities of students which are focused on the work in conditions of a full-fledged absence language environment.
Keywords: тыңдалым; дағды; қалыптастырушы бағалау; тəжірибе; аудирование; навык; формирующее оценивание; опыт; listening; skill; formative evaluation; experience