ҚАЗАҚ ТІЛІ САБАҒЫНДА ПРОБЛЕМАЛЫҚ ОҚЫТУ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ПАЙДАЛАНУ ЖОЛДАРЫ - Алкеева, Р.Т. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2016)
Мақалада қазақ тілі сабағында проблемалық оқыту технологиясын пайдалану жолдары қарастырылған. Проблемалық оқыту технологиясын оқу мен жазу арқылы сын тұрғысынан ойлауды дамыту бағдарламасымен ұштастырып іске асыруға болады. Нәтижесінде оқушыларды толық сабаққа қатыстырып, олардың әрқайсысының деңгейін анықтай алады. Сын тұрғысынан ойлау бағдарламасы қызығушылықтан бастап тақырыпқа болжам жасатып, мақсат қойып, сұрақ беріп жауап алуға, мазмұнды толық түсінуге жағдай туғызады. Проблемалық оқыту оқушының бұрыннан мeңгepгeн бiлiмiне сүйенiп, мәселенi толық шешуi үшiн аздаған өзiндiк ойды, шығармашылық шешiмдi, дербес әрекеттi қажет eтeтiн проблемалық жағдайға алып келуi қажет.
Keywords: проблемалық оқыту; проблемалық жағдаят; проблемалық сұрақ; мәселе; жоспарлау; бағалау; қазақ тілі сабағы