ҚАЗАҚ ТІЛІ МЕН ӘДЕБИЕТІ САБАҚТАРЫНДА ТЫҢДАЛЫМ ДАҒДЫСЫН ДАМЫТУ - Акбасова, Г.С.; Исмагулова, Г.Х.; Кужахметова, Ж.С.; Токжанова, М.У. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Орыс мектептерінде өзге ұлт өкілдері оқушыларының тыңдалым дағдысы нашар қалыптасқан. Жаңа білім беру мазмұнының талаптарына сай мұғалім қазақ тілі және әдебиеті сабақтарында оқушылардың тыңдалым дағдысын жүйелі түрде дамытуы керек. Оқушылардың тыңдалым кезінде кездесетін фонетикалық, лексикалық және грамматикалық кедергілерімен таныстыру және практика жүзінде кедергілердің шешу жолдарын көрсету.
Keywords: тыңдалым; қиындықтар; шешу жолдары; тапсырма; органайзер