НӘЗИПА ҚҰЛЖАНОВА – ЫБЫРАЙДЫҢ ЖОЛЫН ЖАЛҒАСТЫРУШЫ ПЕДАГОГ - Уахитова, А.А.; Колдасбаева, Е.Д. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл мақалада Ұлы педагог, ағартушы Ыбырай Алтынсарин қазақ қоғамының мәдениет пен экономика жағынан мешеу кезінде өмір сүріп, халқымыздың демократиялық мәдениеті мен өнердің бір сыпыра саласында жаңадан өсіп өркендеуіне айқын жол ашып, баянды негіз жасағаны. Халықты оқуға шақырған, өнер – білімге жетелеген, өзінен кейінгі ағартушылық жолындағы ізбасары – Нәзипа Құлжанова туралы баяндалған.
Keywords: Ағартушы; педагог; прогрессшіл; реформалар; оқу мен жазуды; қайраткер; жазушы; аудармашы; қайреткер