«ҚҰҚЫҚ НЕГІЗДЕРІ» ПӘНІ БОЙЫНША – «STREET LAW» (КӨШЕ ЗАҢЫ) БАҒДАРЛАМАСЫНЫҢ ЕРЕКШЕЛІГІ - Анасова, А.Б.; Мирамова, Ж.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Берілген мақаланың өзектілігі қазіргі жағдайда жастардың құқықтық білімі мен тәрбиесі өте маңызды болды. Сонымен қатар, барлық мектептерде Заңның мектеп курсы бола бермейді және әр оқушы өзіне таныс құқықтардың мағынасын түсіндіре алмайды, сонымен қатар жолдастарының, мұғалімдердің, ата–аналардың алдында туындайтын басқа құқықтар мен міндеттердің мағынасын әрдайым түсіне бермейді.Street Law жобасы материалды құрғақ заңды тілде ұсыну проблемаларын болдырмайды, сонымен қатар оқушыларға құқықтық салада не бар екенін түсінуге көмектеседі. Мақсаты: «Street Law» (кӛше заңы) негізгі мақсаты – құқық нормаларын халық үшін, оның ішінде студенттер мен оқушылар үшін түсінікті және қолжетімді тілде баяндауын көрсету. Бұл әр күн үшін практикалық құқық.
Keywords: кіріктіре оқыту (интеграция); көше заңы; сот процесі; қоғамдағы мінез–құлық ережелері