ЖАҢАША ОҚЫТУ ҮРДІСІНДЕ ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР АРҚЫЛЫ АДАМГЕРШІЛІККЕ ТӘРБИЕЛЕУ - Бекмагамбетова, С.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада автор ұлттық құндылықтарды адам сезім арқылы қабылдайды, сана арқылы оларды түсінеді және осы процестердің нәтижесінде адам осы құндылықтарды игереді деп ой түйеді. Ұлттық дәстүрді құрметтейтін, дүниетанымы, ақыл ой парасаттылығы қалыптасқан, мақсат қоя алатын тұлға тәрбиелеудегі тәжірибесін ортаға салады. Балада ұлттық құндылықтарды тәрбиелеуде бастауыш мектепте жұмыс ерекше орын алады, онда сабақ беруде ұлттық ойындарға орталық орын беріледі.
Keywords: рухани; ұлттық; тәрбие; үндестік; тәжірибе