АҚЫН ТҰМАНБАЙ МОЛДАҒАЛИЕВ ПОЭЗИЯСЫ ТІЛІНДЕГІ ЭПИТЕТ ПЕН ТЕҢЕУ ҚОЛДАНЫСЫ - Есіркепова, К.Қ.; Қанапина, С.Ғ.; Қали, А.Ə. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2014)
Ғылыми мақала ақын Т. Молдағалиев поэзиясы тіліндегі эпитет жəне теңеулердің стильдік кызметін анықтауға арналған. Мақалада ақын тіліндегі аталған айшықтау түрлерінің қолданыс ерекшелігі, бейнелілігі, түрлері талданған. Сонымен бірге эпитет пен теңеудің қазақ тіл біліміндегі зерттелуіне қысқаша шолу жасалған. Мақалада ақын тіліндегі мазмұнды, бейнелілігі ерекше өлеңдер тілі талдауға түскен.
Keywords: дос; аға; тіл; сөз; эпитет