ЗАМАНАУИ БІЛІМ БЕРУ ЖҮЙЕСІНДЕ БАҒАЛАУДЫҢ ТИІМДІЛІГІ МЕН ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Бикенова, Шынар Хамитовна; Жаманова, Гульнар Курмангалиевна; Кошанова, Гулнур Бейсенбековна (My University, 2019)
Жаңартылған білім беру бағдарламасының негізгі міндеттеріның бірі оқу мақсатына жету үшін критериалды бағалау жүйесін енгізу. Критериалды бағалау кезінде оқушылардың үлгерімі алдын - ала белгіленген критерийлердің нақты жиынтығының көмегімен өлшенеді. Бұл бағалау түрі оқушылардың үлгерімі сыныптастарының үлгерімімен салыстырмалы түрде бағаланатын нормаға негізделген бағалаудан ерекшелінеді. Одной из основных задач бновленной образовательной программы является внедрение системы критериального оценивания для достижения цели обучения. При критериальном оценивании успеваемость учащихся измеряется с помощью конкретной совокупности заранее установленных критериев. Данная форма оценивания отличается от оценки успеваемости учащихся, основанной на нормах, которые сравнительно оцениваются с успеваемостью классов. One of the main objectives of the updated educational program is the introduction of a system of criteria-based assessment to achieve the goal of learning. In criteria-based assessment, student performance is measured using a specific set of predefined criteria. This form of assessment differs from the assessment of student performance based on norms that are comparatively assessed with the performance of classes.
Keywords: əдістер; критерий; дескриптор; спецификация; бағалау; сараптау; инновационный; методы; оценка; анализ; innovative; methods; criterion; handle; specification; assessment