MATLAB-ТА ЕКІЛІК СУРЕТТЕРМЕН ЖҰМЫС ЖАСАУ - Тұтқабай, Ж.; Акмолдина, А.И. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Көптеген жарықтық деңгейлері бар суреттерге қарағанда оларды алу, сақтау жəне өңдеу оңайырақ. Алайда, екілік суреттерде тек объектінің силуэті туралы ақпарат кодталғандықтан, оларды қолдану аясы шектеулі. Болашақта екілік кескіндерді өңдеу əдістерін сəтті пайдалану үшін қажетті жағдайлар жасалады.