«МҰҒАЛІМНІҢ КƏСІБИ БАҒЫТТАРЫ» ПƏНІНІҢ МАЗМҰНЫНДАҒЫ «ТАЛАНТТЫ ЖƏНЕ ДАРЫНДЫ БАЛАЛАРДЫ ОҚЫТУ» ТАҚЫРЫБЫН ОҚЫТУ МƏСЕЛЕСІНЕ - Даулетбаева, Гульсим Байсултановна (My University, 2018)
Аннотация Мақалада «Мұғалімнің кəсіби бағыттары» пəнінің мазмұнындағы «Талантты жəне дарынды балаларды оқыту» тақырыбын оқыту мəселесі қарастырылған. Аталған тақырыпты оқытуда студенттерге қойылатын мақсаттар, сонымен қатар, оқушылардың қабілеттерін дамыту мақсатында қолданылатын əдіс-тəсілдері анықталған. Аннотация В статье обсуждается тема «Обучение талантливых и одаренных детей» в содержании дисциплины «Профессиональные ориентиры учителя». Определены цели изучения данной темы и методы используемые для развития способностей учащихся. Summary In article the subject "Training of Talented and Exceptional Children" in the content of discipline "Professional reference points of the teacher" is discussed. The definite purposes of studying of this subject and methods used for further development of abilities of pupils.
Keywords: талантты жəне дарынды; мақсат; əдіс-тəсілдер; Фриман; ойлау қабілеті; жаттығу; ресурс; талантливые и одаренные; цель; методы; Фриман; умственная способность; упражнения; ресурс; talented and gifted; purpose; methods; Freeman; mental ability; exercises; resource