ФИЗИКА САБАҒЫНДА ДЕҢГЕЙЛІК ТАПСЫРМАЛАР ҚҰРАСТЫРУ - Дюсенбина, Т.Т.; Косжанова, А.Г. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Бұл мақалада физика пәнін оқыту барысында деңгейлік тапсырмаларды қолданудың маңыздылығы өте жоғары екендігі жайлы жазылған. Деңгейлік тапсырмаларды қолдану оқушылардың білім деңгейін анықтауға, сабақ сапасын көтеруге, оқушының сабаққа деген ынтасын, қызығушылығын арттырып,ізденушілік, танымдық қасиетін арттырады. Оқушыларға деңгейлік тапсырма берудің мақсаты – оқушылардың жеңілдетілген тапсырмалардан күрделі тапсырмаға сонымен қатар, қарапайым тапсырмадан күрделендірілген тапсырмаларға қарай сатылы түрде орындаалып отыратын жұмыстар ұсына отырып, оқкшыларды шығармашылыққа баулып , ізденушілік қабілеттерін арттыру болып табылады.
Keywords: Қажеттілік – жеке адамның; әлеуметтік топтың; әлеуметтік топтың, қоғамың тіршілік әрекетін қамтамасыз ету үшін обьективті түрде керек нәрсеге мұқтаждық