ЛАТЫН ƏЛІПБИІНЕ КӨШУ – ЗАМАН ТАЛАБЫ - Султанбекова, Ж.Х.; Өтебай, Н.Р. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2019)
Мақалада қазақ халқының латын əліпбиіне көшудегі мақсаттары туралы айтылады. Білім мен ғылымның, экономиканың, бизнестің, саясаттың, жалпы бəсекелестіктің қарыштап дамып отырған бүгінгідей жаһандану кезеңінде Елбасы көрегендік танытып, алдымызға латын əліпбиіне толықтай көшу үдерісін қойып отыр. Сонымен қатар қазақ жазуының латын əріптеріне көшірілуі ел болашағы – жас ұрпақтың оқу-білім жəне ғылым жолындағы ізденістеріне де жол ашылатындығы жөнінде айтылатындығы жазылған.
Keywords: латын əліпбиі; Елбасы; Қазақстан халқы; қазақ тілі; мемлекеттік тіл; ұлтаралық қатынас