Ы.АЛТЫНСАРИН – ҚАЗАҚ БІЛІМІНІҢ ШАМШЫРАҒЫ (Ы.Алтынсариннің қазіргі білім берудегі педагогикалық идеяларының сабақтастығы) - Тулекова, Г.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл мақалада Ы.Алтынсариннің педагогикалық идеяларының қазіргі білім беру жүйесіндегі идеялармен сабақтастығы мəселесі қозғалған. Мақалада еңбек пен тəрбие жəне білімді сабақтастыра білген ұлы педагогтің педагогикалық əдістемесін қазіргі білім беру ісінде жаңғыртып қолдану идеясы жан-жақты көтерілген.
Keywords: педагогикалық идея; жаңа формация мұғалімі; қазіргі білім беру ісі; балаларға; қазақ хрестоматиясы; тəрбие; тəжірибе; кəсіп; қазақ халқының; педагогикалық əдістеме