ЫБЫРАЙ МЕКТЕБІ - Сүйінкина, Б.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада ұлы ағартушы-педагог Ы.Алтынсариннің қазақ жерінде білім беру саласының негізін қалаған ізашар, бастамашыл тұлға екендігі; оның педагогикалық тəжірибесінде кейінгі ұрпақ өкілдері – мұғалімдерге – өнеге боларлық, сабақ аларлық ұстаздық мектеп қалыптасқаны туралы, оның мұрасының мəңгілік өшпес құндылық саналатыны сөз болады.
Keywords: ағартушы; педагог; мектеп; мұғалім; білім; тəрбие; құндылық; тəжірибе; ұстаздық мектеп