МАТЕМАТИКА САБАҒЫ АРҚЫЛЫ АҚЫЛ-ОЙЫ КЕМ ОҚУШЫЛАРДЫҢ ТАНЫМДЫҚ ҚАБІЛЕТІН ДАМЫТУ - Нурова, А.К.; Утегенова, Ж.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Қазір ақыл-ой кемістігі бар оқушыларға білім беруде оқушыға тақырып негізіндегі фактілерді жеткізу ғана емес, сонымен қатар оқушылардың танымдық қызығушылықтарын ынталандыру да шешуші рөл атқарады. Мақалада арнайы мектеп оқышыларының танымдық қызығушалақтарын дамытудың жолдарын және олардың білім беру тәжірибесін байытуға әсері қарастырлады.
Keywords: таным; танымдық іс-әркет; ой; зейін; оқытуды жекелендіру; көрнекілік; дифференциалды оқыту