ФУНКЦИОНАЛДЫҚ САУАТТЫЛЫҚ – БІЛІМ БЕРУ САПАСЫН АРТТЫРУ АСПЕКТІСІ - Рахманбаева, Г.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Қазіргі білім беруде бірқатар проблемалар бар. Олардың бірі-мектептегі жетістік əрқашан өмірдегі сəттілік дегенді білдірмейді. Тəжірибе білімге бағдарланған білім беру мазмұнының ұзақ жылдар бойы қалыптасқан пəндік немесе тəртіптік моделінің тиімсіздігін дəлелдеді. Сондықтан да білім беру сапасын жетілдірудің басты бағыты оқушылардың функционалдық сауаттылығын дамыту жөніндегі ұлттық іс-қимыл жоспары болуға тиіс.
Keywords: функционалдық сауаттылық; оқушы; білім беру; мектеп