ЖАСТАРДЫҢ БОЙЫНА ПАТРИОТТЫҚ ТӘРБИЕНІ ҚАЛЫПТАСТЫРУ МӘСЕЛЕСІ - Ерекин, А.М.; Ермаганбетова, А.Ж.; Хамзина, К.Б. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2017)
Мақалада Алаш-Орда қайраткерлерінің саяси көзқарастарына сүйене отырып, бүгінгі күнгі жастарды патриоттыққа тәрбиелеудің мәні ашылған. Сонымен қатар, Алаш қайраткерлерінің идеологиясының астарында қазақ халқының әлеуметтік бостандығы емес, ұлттық мәселелер жатқандығы көрсетілген.
Keywords: Рухани жаңғыру; «Алаш» идеясы; ұлттық патриотизм; ұлттық рух; «Алаш» партиясы