ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ШЫҒАРМАШЫЛҒЫНДАҒЫ ҚАЗАҚ ЖАСТАРЫН ТƏРБИЕЛЕУГЕ БАҒЫТТАЛҒАН ТАҚЫРЫПТАР - Мирасбек, Г.; Бисембаева, Ж.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Қазақ қоғамын еңбекқорлық пен рухани бай болуға баулитын Ыбырай Алтынсариннің əңгімелері əлі де өзектілігін жоғалтқан жоқ. Мақсаты: Мақалада қазақтың тұңғыш ағартушы-педагогі Ыбырайдың шығармашылығындағы адамгершілік жəне тəрбие тақырыбының берілу сипаты жəне оның бала бойында қандай қасиеттерді қалыптастыратыны қарастырылады.
Keywords: Ыбырай Алтынcарин; ағартушы; шағын əңгімелер; қазақ қоғамы; рухани тəрбие