КІШІ ЖАСТАҒЫ ОҚУШЫЛАРДЫҢ ЖАЛПЫ ЗЕРТТЕУШІЛІК ҚАБІЛЕТТЕРІ МЕН ДАҒДЫЛАРЫН ДАМЫТУ ӘДІСТЕРІ - Нүрдін, А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Еліміздің постиндустриалды ақпараттық қоғамға көшуіне байланысты жаңа әлеуметтік талаптар өзегі баланың танымдық және тұлғалық дамуы болып табылатын дамыта оқыту идеяларына қызығушылықтың жандануына алып келді. Білім берудің мақсаты – оқушылардың жалпы мәдени, тұлғалық және танымдық дамуы. Отандық мектептің қалыптасу тарихында алғаш рет «мектеп оқушыларына оқуға, өзін-өзі дамыту және өзін-өзі жетілдіруге қабілеттілікті қамтамасыз ететін жалпыға бірдей оқу іс-әрекетін қалыптастыру» мемлекеттік деңгейде білім беру жүйесі мектептің ең маңызды міндеті ретінде қарастырылуы мүмкін.
Keywords: зерттеушілік; зерттеушілік дағдылар; зерттеу жұмыстары