ЫБЫРАЙ ШЫҒАРМАЛАРДАҒЫ РУХАНИ – АДАМГЕРШІЛІК ҚҰНДЫЛЫҚТАР - Бекмагамбетова, А.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Өзектілігі: Бұл мақалада жастарға рухани адамгершілік тәрбие берудегі өз халқы үшін жар құлағы жастыққа тимей, оқу – ағарту жолында аянбай еңбек еткен Ұлы ағартушы Ы.Алтынсариннің шығармаларының жас ұрпаққа берер ғибраты мол, асыл мұра екендігі жайлы сөз болады. Оның шығармалары арқылы жастарды жақсылыққа ,биік адамгершілік қасиетке тәрбиелеу.
Keywords: Ы.Атынсарин шығармалары; рухани – адамгершілік құндылық; ұлттық тәрбие; келешек ұрпақ