ШЕТ ТІЛІ ЛЕКСИКАСЫН ОҚЫТУДЫҢ КОГНИТИВТІК МОДЕЛІ - Сәулебай, Н.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақалада оқытудың когнитивтік теориясы талданады. Шетел лексикасын оқытуда когнитивтік тәсілдің қолданылуын зерттеуге әрекет жасалады. Сондай ақ, лексикалық дағдының қалыптасу кезеңдеріне тоқталып, лексикалық құзыреттілікті қалыптастыру жаттығулары анықталады.
Keywords: когнитивизм; шет тілін оқытудың когнитивтік теориясы; лексикалық құзыреттілік; лексикалық дағдыларды қалыптастыру