ҚАУІПСІЗ ЖӘНЕ ҚОЛДАУШЫ БІЛІМ БЕРУ ОРТАСЫН ҚҰРУҒА БАҒЫТТАЛҒАН ТӘЖІРИБЕЛЕРДІ ЖҮЗЕГЕ АСЫРУДЫҢ ТИІМДІ ЖОЛДАРЫ - Турегельдина, Г.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Оқу–тәрбие үдерісінің табыстылығы мен оқушының дұрыс дамуы тек қолайлы және қауіпсіз білім беру ортасында ғана жүзеге асады. Мақалада қауіпсіз және қолдаушы білім беру ортасын құруға бағытталған тәжірибелерді жүзеге асырудың тиімді жолдары қарастырылады.
Keywords: қауіпсіз білім беру; қолдаушы орта; медиативті мектеп; өмірлік жағдайлар; бітімгерлікті өткізу